preskoči na sadržaj
O školi


   Osnovna škola "Rudolf Strohal" pokriva područje Općine Lokve te nema područnih odjela.

   Nastava se održava u dvije zgrade: jedna je građena namjenski za školu daleke 1885. godine, a druga je 10 godina mlađa i bila je namijenjena Općini. Ulaganjima Mjesne zajednice Lokve 1966. godine adaptirane su obije zgrade i namjenski prilagođene izvođenju nastave. Prva zaprema površinu 617,22m2 , a druga 354,57 m2. Oko zgrada su i pripadajuće vanjske površine u zapremini od 5,86 ari. Obje zgrade adaptirane su u više navrata ulaganjem mještana, mjesne privrede i osnivača te one dobro i funkcionalno izgledaju. Radom učitelja, učenika i ostalih djelatnika uređuje se okoliš školskih zgrada.

ORGANIZACIJA NASTAVE

   Nastava je organizirana u 7 razrednih odjela, 6 čistih razreda i jednom kombiniranom odjelu (I. i IV.). Nastava se od I. do IV. razreda izvodi uz suglasnost nadležnog Ministarstva od 2. rujna 2008. godine u timskom obliku, a ne klasičnoj kombinaciji.

   U Školi se odvijaju izborna nastava iz vjeronauka, informatike i njemačkog jezika.

   Za učenike koji postižu bolji uspjeh u usvajanju nastavnih sadržaja pojedinih predmeta, a mogu i žele naučiti još više, organizirana je dodatna nastava iz: kemije, matematike, zemljopisa, engleskog jezika, hrvatskog jezika i fizike.

   Za učenike koji teže usvajaju nastavne sadržaj ili ih usvajaju po prilagođenom programu organizirana je dopunska nastava iz : razredna nastava, hrvatski jezik, matematika, engleski jezik i kemija.

 

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

   Učenici naše škole uvelike se uključuju u izvannastavne aktivnosti koje organizira Škola, a to su: Filološko-etnografska grupa, Dramsko-recitatorska grupa, Mladi knjižničari, Novinarska družina, Zborno pjevanje, Sviranje, Prometna grupa, Školska zadruga, Ljekovito bilje, Ručni rad, Drvodjelska radionica "Tišljari", Sportski klub "Lokvići" i Prva pomoć.

DJEČJI VRTIĆ

   Pri Osnovnoj školi "Rudolf Strohal" djeluje i Dječji vrtić. Dječji vrtić ostvaruje poludnevni program (6 satni) sa jednom mješovitom grupom djece. U Dječjem vrtiću zaposlena je jedna odgajateljica.
Okvirni vremenik pisanih provjera

 

SVE PREDVIĐENE ISPITE MOŽETE VIDJETI U  e-dnevniku ZA POJEDINI RAZRED


UPISI U 1 RAZRED

Pravilnici

Obavijesti

Lektire u elektroničkom obliku

Priloženi dokumenti:
lektire u elektronickom obliku.pdf


Slikovnica "Neka svatko osjeća ono što čini drugome"

 

 


Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Zabavno i poučno

 

 

 


Zaštita na internetu


Za naše najmlađe

 

preskoči na navigaciju