preskoči na sadržaj
Vijesti

Dani kruha

          18. listopada obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Točno u  9 sati bili smo dio velike molitvene akcije  Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir  i  izmolili deseticu za mir, a vjeroučiteljica Tajana podsjetila nas je na poruku akcije: " Ako milijun djece moli krunicu, svijet će se promijeniti."

         

Nakon toga je velečasni Zlatko Čibarić blagoslovio sve mirisne proizvode koji su krasili stolove naše blagovaonice, a učenici su nam uprizorili  nastanak kruha od zrna do pogače.

           

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Marković  datum: 19. 10. 2017. 10:19

Solidarnost na djelu

13. listopada naši su učenici bili dio velike humanitarne 45. po redu akcije HCK-a Solidarnost na djelu  2017. s porukom Ne dvoji za drugog izdvoji.

                  

                        

Akcija traje do 20. listopada, a osim novčanih sredstava mještani mogu donirati i odjeću.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Marković  datum: 17. 10. 2017. 12:44

Akcija mjerenja šećera i tlaka

           

12.10. od 9 do 11 sati ispred lokvarske ambulante Gradsko društvo Crvenoga križa Delnice provodilo je akciju mjerenja šećera i tlaka za naše sumještane.

Učenici 1. i  2. razreda i njihova učiteljica Ljubica pozorno su promatrali akciju te saznali na koji način mjerimo krvni tlak i koje su zdrave vrijednosti šećera u krvi. Za nagradu su dobili sočne jabuke, poklon ravnateljice CK Snježane Krizmanić.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Škibola  datum: 12. 10. 2017. 11:09

9. Festival prava djece 2017.

Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator  iz Zagreba i ove je godine organizirala projekcije filmova dječjih filmskih družina 10.10. u Cinestaru u Rijeci.

Niz zanimljivih igranih, dokumentarnih i animiranih  filmova o vršnjačkom nasilju, pravima manjina te o problemima djece i mladih pogledali su Leon, Ivano, Stella i Lana.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Marković  datum: 11. 10. 2017. 12:48

Mladi protiv gladi

Učenici Osnovne škole Rudolfa Strohala i polaznici Djećjeg vrtića u suradnji s Franjevačkim svjetovnim redom i franjevačkom mladeži proveli su karitativnu akciju Mladi protiv gladi i od 2. do 6. listopada donirali, svatko od njih,  jedan ili više proizvoda.

         

Sve prikupljeno u akciji podijeljeno je korisnicima socijalne samoposluge "Kruh sv. Elizabete"  u Rijeci u koju mjesečno po trajne namirnice dolazi više od 600 socijalno najugroženijih Riječana.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Marković  datum: 11. 10. 2017. 12:34

Europski dan jezika

Europski dan jezika obilježava se od 26.rujna 2001. Toga dana 800 milijuna Europljana slavi svoje bogatstvo - jezičnu raznolikost svojega kontinenta. Osnovni je cilj potaknuti sve dobne skupine na učenje stranih jezika i upoznavanje drugih kultura.

 

             

Učiteljica engleskoga jezika Vedrana Frlan osmislila je zabavno - edukativni kviz za učenike od 5. do 8. razreda, a pored učenika iz Lokava stigle su nam još  ekipe iz Mrkoplja i Fužina.

        

Natjecatelji su pokazali izvrsno znanje u igrama asocijacija, pogađanju izvođača pjesama, pogađanje slavne europske ličnosti te otkrivanju porijekla pojedinih riječi i fraza na dvadesetak europskih jezika. Odlično osmišljena, kreativna i zabavna pitanja učenicima su dočarala bogatstvo jezične baštine, a nakon četiri igre najviše bodova osvojili su učenici iz Fužina te dobili vrijednu nagradu, Englesko - hrvatski rječnik i male suvenire naše Učeničke zadruge.   

        

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Marković  datum: 28. 9. 2017. 10:42

Gljivarijada u Liču

22. rujna učiteljica Vanja vodila je učenike na Gljivarijadu u Lič. Brali su gljive na području Fužina, a nakon određivanja gljiva  postavljali su izložbu u Domu kulture Lič.  Sve je završilo zajedničkim druženjem u pizzeriji  Furman u Vratima.             

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Marković  datum: 28. 9. 2017. 12:24

Međunarodni dan mira Vijest ima dokument u privitku

 Međunarodni dan mira 21.rujna naši su učenici obilježili satom povijesti na kojem im je gospođa Nada Glad, autorica knjige Goranski mir-ovi, pričala o Franji Starčeviću, mirotvorcu iz Mrkoplja i osnivaču Škole mira te o stvaranju mira u Gorskom kotaru za vrijeme Domovinskoga rata.

 

            

 

Učenici nižih razreda, nakon pročitane priče i razgovora što njima znači mir, stvorili su slikovnicu "Neka svatko osjeća ono što čini drugome"

                 

  O miru i o Franji Starčeviću gospođa Nada govorila je  i toga poslijepodneva za učitelje goranskih škola. U ugodnom razgovoru i čitanju ulomaka iz knjige prisjetili smo se još jednom tog iznimnog čovjeka.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Marković  datum: 20. 9. 2017. 12:32

Promocija knjige "Goranski mir-ovi"

OŠ Rudolfa Strohala Lokve

Uz tradicionalno obilježavanje Svjetskog dana mira

pozivamo Vas na promociju knjige

 Nade Glad „Goranski mir-ovi“

uz prisjećanje na život i djelo, mirotvorno djelovanje

prof.Franje Starčevića 

Dobro došli 21. rujna 2017. u 17,oo sati

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Škibola  datum: 13. 9. 2017. 14:01

Svjetski dan prve pomoći

Svjetski dan prve pomoći ove godine obilježavao se 9. rujna. To je ponovno bila prilika za podizanje svijesti o važnosti znanja, vještina i dostupnosti prve pomoći kako bi se spasilo što više života.

          

Učenici 1. i 2. razreda s učiteljicom Ljubicom pričali su o ovogodišnjoj temi, a to su nesreće u domaćinstvu koje se odnose na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i u neposrednoj okolici i uzrokovati ozljede.

       

Naučili su da se domovi doživljavaju kao sigurna mjesta, ali nažalost u njima se događa 80% svih nesreća i to najčešće u dnevnoj sobi.

Prva pomoć početni je korak u poduzimanju učinkovite i brze akcije koja pomaže smanjiti ozbiljne ozljede.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Marković  datum: 11. 9. 2017. 12:23

Prvi školski dan

Prvi radni dan u 160. godini postojanja Škola je otvorila svoja vrata za  6 djevojčica.To su Ema Bilokapić, Eva Briški, Nora Čop, Nadja Javor, Tina Salkanović i Leona Šehić.

 

      

I tako je počelo, uz pozdravnu riječ ravnateljice, načelnika Općine te njihovih starijih prijateljica i učiteljice Ljubice.

         

Sretno svima !!!

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Marković  datum: 4. 9. 2017. 09:26

Dobar dan školo!

4. rujna 2017. godine u 9 sati očekujemo vas ispred škole i počinjemo pozdravnim programom za naših 6 prvašica. U 10 sati biti će blagoslov i služba riječi u crkvi.

Svima želimo sretan početak nove školske godine i puno uspjeha  u otkrivanju novih znanja!

                                        Vaši učitelji 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Škibola  datum: 1. 9. 2017. 11:07
» Arhiva naših vijesti    
 


Vremenik natjecanja


Slikovnica "Neka svatko osjeća ono što čini drugome"

 

 


Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Zabavno i poučno

 

 

 


Zaštita na internetu


Za naše najmlađe

 

preskoči na navigaciju